Ξηρά Δόμηση

Η ξηρά δόμηση είναι ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα δόμησης, καθώς προσφέρει απόλυτη ελευθερία σχεδιασμού. Σταδιακά αντικαθιστά τους παλιούς τρόπους δόμησης με βαριά διαχωριστικά και οροφές. Ξηρά δόμηση σημαίνει καλή σχέση απόδοσης – τιμής, και ταυτόχρονα γρήγορη και καθαρή τοποθέτηση.

Το προσωπικό της εταιρίας μας διαθέτει πολυετή εμπειρία σε παντός τύπου κατασκευές ξηράς δόμησης. Είμαστε σε θέση να αναλάβουμε εξ’ ολοκλήρου τη διεκπεραίωση κάθε είδους διαμόρφωσης με γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες, ανεξαρτήτως απαιτήσεων και βαθμού δυσκολίας.

Αποτελεί μια σύγχρονη τεχνολογία στο πεδίο των κατασκευών, η οποία σταδιακά αντικαθιστά τη δόμηση με βαριά διαχωριστικά και οροφές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα και τα συστήματα ξηράς δόμησης βρίσκουν εφαρμογές σε κατασκευές με αυξημένες απαιτήσεις ως προς το σχεδιασμό, τις φυσικές ιδιότητες των κτηρίων και την αισθητική καθώς και σε εφαρμογές όπως π.χ. μη φέροντα διαχωριστικά, επενδύσεις, οροφές, δάπεδα, προσόψεις κλπ.

Τα ολοκληρωμένα δομικά συστήματα είναι μια αρμονική συστοιχία μεταξύ συνεργάσιμων υλικών, η αποτελεσματικότητα της οποίας κρίνεται από το πιο αδύναμο μέλος της.

Τα συστήματα Ξηράς Δόμησης απαρτίζονται από γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, μεταλλικούς σκελετούς, εξαρτήματα και υλικά επεξεργασίας επιφανειών.

Είναι τα πλέον σύγχρονα υλικά δόμησης και διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακρίνονται δε σε συστήματα ορoφών και συστήματα τοιχοπετασμάτων.

Η γυψοσανίδα και τα πλεονεκτήματα της χρήσης της στην σύγχρονη ξηρά δόμηση

Εξασφαλίζει γρήγορο χρόνο στην κατασκευή της, ελαφρύτερο βάρος σε σχέση με άλλα δομικά υλικά, σημαντική ηχομόνωση και πυραντοχή, καθώς και ευκολία στην τοποθέτηση.

Το ελαφρύτερο βάρος των κατασκευών με γυψοσανίδα σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά, είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στις αναπαλαιώσεις και ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων. Τα παλαιά κτίρια πρέπει να αποφεύγουμε να τα επιβαρύνουμε με αυξημένα φορτία, εκτός των άλλων και λόγω των σεισμών.

Δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι η γυψοσανίδα είναι οικολογικό υλικό που κατασκευάζεται με πρώτη ύλη τον γύψο, ο οποίος υπάρχει σε αφθονία εκτός των άλλων στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη. Σημαντικό σε σχέση με άλλα δομικά υλικά είναι ότι, λόγω της χρήσης μεταλλικού σκελετού, επάνω στον οποίο τοποθετείται η γυψοσανίδα, είναι εύκολη η τοποθέτηση ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης κλιματισμού κλπ στο εσωτερικό του μεταλλικού σκελετού.

Αυτό μας απαλλάσσει από τα σκαψίματα που γίνονται σε άλλα δομικά υλικά όπως το τούβλο, το άλφα μπλοκ, οι τσιμεντόλινθοι, το YTONG κλπ. Η εξοικονόμηση κόστους είναι αξιόλογη γιατί εκτός των άλλων αποφεύγουμε και την δαπάνη να απομακρύνουμε από την οικοδομή τα μπάζα που προκύπτουν από τα σκαψίματα, πράγμα που είναι αναπόφευκτο στα τούβλα στις τουβουλίνες, στο YTONG, στις τσιμεντόπλινθες κλπ.

H LG Domisi Constructions χρησιμοποιεί υλικά της κορυφαίας εταιρείας στο χώρο Knauf. Έχετε ένα project να υλοποιήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.